CatalanHungarianFrenchGreek
 
 
 
Caminar entre els joves
 

aimm 21 1

Agraïm els esdeveniments i trobades que han marcat les nostres vides. Els llocs o grups que ens han ajudat a créixer en la fe : Taizé , ND de l'Hermitage , moviments juvenils, Mariàpolis ... Algunes persones ens han interpel·lat: Jean Vanier, el germà Roger Schutz de Taizé, els nostres pares, el mossèn de parròquia... El descobriment de la Paraula de Déu ha estat un estimulant. És per això que avui, mantenim la nostra dosi diària d'optimisme per a ser "germà per als altres " ...

La reflexió dels diferents documents ens esperona a "caminar entre els joves", posant la nostra mirada en el Crist, que ens crida a la vida. Ens adonem que hem de dedicar temps a la formació personal per tal d’acompanyar-los com cal, que hem de treballar amb d’altres i no només en la nostra petita parcel·la, i que Maria és la nostra guia, la primera deixebla del Crist .

aimm 21 2Crides concretes que ens interpel·len aquí a Grècia :

Contactar i acompanyar els adolescents i els joves catòlics .

Fomentar una comunitat de vida, germans i laics junts, ja sigui a partir del Centre Social "Un Cor sense Fronteres ", ja sigui més enllà d’ell.

No fer res sols! En una Església catòlica minoritària, ens cal "treballant junts". Com ho va escriure el germà Alois de Taizé, al diari La Croix (8 de febrer de 2014): "no fer res sense l'altre ... però sí amb l'altre ... ".

Finalment, aclarir la nostra comprensió de la paraula "acompanyament" i, com a conseqüència, la nostra manera de treballar amb els joves i amb els laics .

En nom de la comunitat ... Gérard Cuinet

 
Parlar des del cor és la millor presència
 

aimm 20

“Carai, m’ha fet posar la pell de gallina...”, aquesta és la frase que vaig escoltar en una reunió de pares quan un membre de l’equip va presentar la Pastoral de l’escola. Com a nova directora, vaig poder sentir el goig a dintre i alguna cosa més que no puc explicar. Però estic convençuda que no van ser només les paraules, parlar des del cor és la millor presència, és la millor manera de compartir el carisma marista a tots aquells que són escola i formen la nostra família. Perquè sempre he cregut que la nostra espiritualitat és present en els nostres actes, en el nostre cor, en les nostres paraules i que encara va més enllà. És la flama que s’estén entre nosaltres i es fa present en els actes i en les paraules dels nostres nois i noies que estan a la recerca del sentit de la vida. Tenim ja un bon camí recorregut, el que un dia va iniciar Marcel·lí, però estar clar que com ell només es pot parlar des de la presència i ara, des de moltes parts del món s’inicia un nou camí, il·luminat per les flames, que ens fa estar més units que mai, germans, laics, educadors... despertant en nosaltres aquesta espiritualitat i aquest compromís amb els altres i amb nosaltres mateixos.

Montserrat Torices, Directora de Maristes Champagnat de Badalona

 
<< Inici < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>
Pàgina 1 de 13