Lema pastoral

ESCOLTA!

Durant el curs 2021-2022, el lema educatiu proposat per la Xarxa Europea Marista és “Escolta”, el qual ens convida a cuidar un aspecte clau del nostre ser persones. Des del nostre àmbit educatiu, volem enfocar el lema “Escolta” d’una forma integral, holística, capaç d’abastar totes les dimensions i àmbits de la persona. Intentem escoltar les persones no únicament amb les seves paraules, sinó també amb les seves històries individuals i com a part d’un conjunt més ampli.
“Escolta” és una invitació a la serenitat, a la trobada i a la reflexió. Després d’uns anys amb lemes de moviment, proposem un lema que convidi a recollir tot el que ha estat aquest treball, com a síntesi i acolliment del viscut.
Els Maristes de Champagnat volem escoltar amb atenció plena el planeta, volem escoltar amb atenció les veus de la infància i volem escoltar-nos com a comunitat i com a individus per poder destriar el nostre camí comunitari i els itineraris personals que tenim per davant. Les nostres respostes a la realitat actual i la nostra missió com a Maristes de Champagnat passen per la garantia sense excepcions dels drets de la infància, amb especial èmfasi en el dret a ser escoltats.
Ens prenem aquest any, també, com un “ara” per posar-nos en marxa i generar “moviment” en les nostres comunitats. En aquest curs podem fer que les coses “canviïn” a l’interior dels nens i les nenes per viure més “desperts”.