III TROBADA DE GRUPS DE VIDA MARISTA DE CATALUNYA

Portada

En el context de la setmana de Pasqua, el dissabte dia 11 d’abril, ens hem aplegat a la casa marista de Llinars del Vallès membres de diferents grups de vida marista que estan fent el seu camí a Catalunya.

És el tercer any que l’Equip enllaç del Secretariat de Comunió Germans – Laics ens convida a trobar-nos per compartir el camí que cadascú en la seva realitat local.

Enguany ens hem trobat 15 persones dels grups de vida marista de Badalona, Barcelona, Girona i Llinars.

La trobada ha tingut tres moments. Un primer temps per compartir sobre els mateixos grups a partir d’una senzilla presentació que cada grup havia treballat prèviament. Un segon temps de pregària entorn el Crist Ressuscitat, i el tercer moment al voltant de la taula tot compartint el sopar amb el que cadascú ha aportat.

VIII TROBADA MARISTA

00

El 23 de novembre ens vam reunir a Llinars una cinquantena de maristes germans i laics.

Durant la trobada hi va haver moments per l'escolta, la reflexió , compartir i celebrar.

L'Àngel Domingo ens compartí el que havia viscut a l'Assemblea Missió a Nairobi. En les seves expressions ens va transmetre la intensitat i profunditat de l'experiència viscuda . Ens convidà a obrir la ment, sortir de la zona de confort i anar als fangars del món. Obrí espais de diàleg en petit grup entorn als temes : Anant cap a la perifèria, Espiritualitat a la vida i Viure en comunitat.

Al final del matí celebrarem l'eucaristia on ressonà el que havíem compartit al petit grup i recordarem que estàvem a punt d'iniciar el temps d'Advent.

Vam cloure la trobada entorn la taula parada amb el dinar compartit i l'animació festiva que ens posà a tots en moviment al so de l'expressió "UBUNTU".

VIII TROBADA MARISTA LAICS i GERMANS

cartell

El proper diumenge 23 de novembre celebrarem a Llinars la vuitena Trobada marista, laiques, laics i germans de Catalunya, en la qual tots i totes esteu convidats a participar. Ens agradaria molt que ens hi poguéssiu acompanyar!

Aquest moment de l’any és un espai de referència en el qual tots els qui vivim el carisma marista podem compartir, celebrar, explicar-nos coses, desvetllar intuïcions, sentir-nos família marista i ajudar-nos a seguir avançant. Des de la teva realitat, per senzilla que sigui, ets testimoni de vida marista i ens enriqueix a tots.

Estem convocats a acollir la invitació d’anar vers UN NOU COMENÇAMENT, tindrem espai per compartir i celebrar l’eucaristia.

Aspectes pràctics:

ü  Iniciarem la jornada a les 10 del matí. Calculeu d’arribar-hi una miqueta abans per poder començar a l’hora.

ü  Cal que cadascú es porti el dinar i alguna cosa per compartir amb la resta.

ü  El final de la jornada està previst cap a les 16.30 h.

ü  Tindrem servei de cangur per als nens i nenes de 3 a 10 anys, perquè els qui tingueu fills també pugueu gaudir d’aquesta trobada.

ü  Per a l’ús de la casa i per a altres despeses d’organització us demanem la col·laboració econòmica de 7 € per adult.

Com us hi podeu apuntar?

Per preveure quants serem és necessari que feu aquest senzill pas: envieu un correu electrònic a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. , com a molt tard el 14 de novembre, indicant-hi:

ü  Nom i cognoms dels qui hi vindreu.

ü  Nom dels nens i nenes que portareu i la seva edat.

ü  Lloc marista de referència.

Moltes gràcies! Esperem veure’ns ben aviat i gaudir d’una jornada de germanor i de festa!

Equip Enllaç - Catalunya

RECÉS GEMANS LAICS NDH

portada

Del 16 al 20 de juliol hem viscut a ND de l'Hermitage el recés provincial d'estiu que ha convocat a germans i laics maristes a "beure de les fonts de la vida marista". Ens hi hem aplegat maristes vinguts de França, Grècia, Hongria, Catalunya, Algèria, Paraguai i Bangladesh.

La comunitat de l'Hermitage ens ha convidat a anar al cor de la nostra FE, a contemplar la realitat, descobrir com Déu està present en la nostra vida i els esdeveniments quotidians. ND de l’Hermitage, La Valla, les ribes del Gier, … hem gaudit d’aquests espais amb moments per a la pregària, la celebració, el silenci, el compartir en grup, el temps personal. Plegats hem fet camí i hem sentit que el somni de Marcel·lí continua molt viu avui.

Aquests dies han estat una bona experiència de comunió , hem begut de les fonts i ara tornem al nostre dia a dia on caldrà fer testimoni del viscut a la comunitat, la fraternitat, al grup de vida, …

 

 


 

 

 

Nova relació germans laiques i laics

taula

Caminant en la nova relació germans, laiques i laics.

“Una nova relació entre germans, laiques i laics, basada en la comunió, cercant tots junts una vitalitat més gran del carisma marista per al nostre món.

Apostem per processos i experiències de formació conjunta, de germans i laics, que garanteixin una bona formació que ens ajudi a ser fidels a les intuïcions del nostre fundador.” (Carta XXI Cap. General)

En el context d’aquestes paraules del darrer Capítol general és on situem les experiències de formació conjunta que anem vivint a la Província. Les dues darreres experiències s’han viscut a les Avellanes.

El primer mòdul va tenir lloc els dies 1 i 2 de febrer de 2014. Aquí teniu l’enllaç al ressò de l’experiència viscuda.

El segon mòdul es va desenvolupar els dies 8 i 9 de març de 2014. En aquest enllaç hi trobareu alguns testimonis dels que hi van participar.