8 de maig

08m

El dia ha començat amb un sol esplèndid. Llum i escalfor, una bona predicció d’allò que hem viscut al llarg del matí. La pregària ens ha posat en camí, un camí ple de noms, dels que som aquí, dels que hem deixat a casa, dels que eduquem, dels nostres equips... i hem demanat a la Bona Mare que ens ajudi a ser germans i germanes per a tots aquells que trobarem amb un cor atent i compassiu.

Reunits de nou, el G. Benet ens ha presentat els itineraris de la tarda. Tres propostes: La Valla, Maisonnettes i Les Palais, per treballar tres temes diferents: l’experiència educativa, la identitat marista i les crides dels infants i joves.

A continuació hem estat convidats a identificar nous brots i pistes de futur però aquesta vegada no des del coneixement, els textos o la paraula, sinó des d’un àmbit més creatiu i plàstic. Orientats pel G. Toni Torrelles hem elaborat un mandala, mostrant l’origen, les fonts, els valors i el futur de la missió marista. El treball en grup ha estat força interessant, la internacionalitat ens ha obligat a re explicar-nos, deixar de banda idees pròpies, compartir com viu cadascú del grup el missatge marista i cooperar amb els talents artístics i organitzatius tan diversos però enriquidors a la fi. Tothom ha participat molt activament.

El resultat ha estat tota una explosió de color, formes, paraules... i en el fons, sentiments comuns i molt impregnats de la essència marista. La posada en comú ha estat un moment de participació molt activa i hem acabat aixecats i units però sobre tot satisfets de parlar un llenguatge comú i de compartir la missió amb passió.

Luisa Cardoso